Voordelige stedentrip naar Rome boeken

Rome is een prachtige stad welke oorspronkelijk is gebouwd op zeven heuvels: Aventijn, Capitool, Coeloius, Esquilijn, Quirinaal, Palatijn en Viminaal. De verschillende deelgemeenten zijn toen naar elkaar toe gegroeid, waardoor het een grote stad werd. De Italiaanse hoofdstad heeft een zeer rijke geschiedenis en wordt vaak aangedaan als stedentrip. Wilt u graag een voordelige stedentrip naar Rome boeken? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool.

Zomervakanties vergelijken

Met behulp van onze handige online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel zomervakanties vergelijken. Het aanbod bestaat uit meerdere Europese bestemmingen. Klik op uw favoriete bestemming en bekijk direct het aanbod hotels met onze online reisvergelijker.

Het weer in Rome

U kunt Rome het beste bezoeken tijdens de lente of herfst. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur namelijk aardig oplopen. Daarnaast ontstaat er vaak smog in de stad. In de lente en in de herfst is het weer prima. Vanwege de ligging van de stad is het weer aangenaam. Koude dagen tijdens dit seizoen zijn maar zeldzaam.

Bezienswaardigheden in Rome

Als u een voordelige stedentrip naar Rome boeken gaat, wilt u natuurlijk van tevoren alvast weten wat er allemaal te zien is. Hieronder treft u een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Italiaanse hoofdstad.

Colosseum

colosseum

De bekendste hotspot van de stad is zonder meer het Colosseum. Het amfitheater is een belangrijk overblijfsel van het Romeinse Rijk en is erg bijzonder om te bekijken. Het gebouw heeft een ovale vorm en werd vroeger gebruikt als een arena. Gladiatoren vochten hier met elkaar om het publiek te amuseren. Naar schatting zijn er tussen de 300.000 en 500.000 gladiatoren gestorven in het Colosseum. De laatst bekende voorstelling werd het gehouden in het jaar 523.

De Spaanse trappen

spaanse trappen

De Spaanse trappen zijn een wereldwijd fenomeen en zijn gelegen in Rome. Deze trappen verbinden Piazza di Spagna (het plein aan de voorkant) met de Trinitia dei Monti (de kerk aan de bovenkant). In de zomermaanden worden de trappen veelal versierd met prachtige bloemen. Het is altijd erg druk bij de Spaanse trappen, dus houdt u daar wel rekening mee.

Trevifontein

trevifontein

De Trevifontein is een 26-meter hoge fontein en is ontworpen door de architect Nicola Salvi. Het bestaat uit een oceaan met de zeegod Neptunes. De paarden, welke aan de ene kant rustig zijn en de andere kant wild, symboliseren de ‘twee gezichten’ van de zee. U kunt een muntje werpen in de fontein. Men zegt: wanneer u met uw rug naar de fontein staat, denkend aan Rome, en een muntje over uw linkerschouder gooit met uw rechterhand – u ooit terugkomt naar de Italiaanse hoofdstad.

Vaticaanstad

vaticaanstad

De Vaticaanstad is een klein staatje in de Italiaanse hoofdstad. Tijdens uw voordelige stedentrip naar Rome kunt u dit gezellige ministaatje ook bekijken. Het is de kleinste staat ter wereld en wordt geregeerd door de Paus. U kunt hier onder andere een bezoekje brengen aan de Sint-Pietersbasiliek, het Sint-Pietersplein, de Sixtijnse kapel, het Vaticaanmuseum, de Vaticaanse tuinen en het Apostolisch Paleis. Vanaf de koepel van de Sint-Pietersbasiliek heeft u bovendien een prachtig uitzicht over de stad.

Villa Borghese

villa borghese

De Villa Borghese is een prachtig gebouw dat is gelegen in een stadspark. Het park is niet alleen populair onder toeristen, maar ook onder de lokale bevolking. Er komen hier mensen van alle leeftijden en het is zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen.

Tip: vergeet u uw reisverzekering niet?

Vervoer in Rome

Tijdens uw voordelige stedentrip naar Rome kunt u uiteraard met het vliegtuig de stad bereiken. De stad heeft twee luchthavens: Fiumicini Airport en Ciampino International Airport. Vanaf Nederland vlieg je in circa twee uurtjes naar de Italiaanse hoofdstad. Vanaf de twee luchthavens kunt u gemakkelijk gebruikmaken van het openbaar vervoer om naar het stadscentrum te reizen. Tevens zijn er verschillende taxi’s beschikbaar.

Als u eenmaal in de stad bent aangekomen, kunt u ook weer gebruikmaken van het openbaar vervoer. De stad kent twee metrolijnen: de rode en de blauwe lijn. De metro gaat langs de meeste bezienswaardigheden en daarom is het voor toeristen ook aantrekkelijk om te reizen de metro. Daarnaast kunt u de Rome-pas kopen. Hiermee heeft u niet alleen gratis toegang tot verschillende bezienswaardigheden, maar kunt u ook gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Als alternatief kunt u echter ook een los kaartje kopen. Dat kost een euro per rit en is 75 minuten lang geldig. De kaartjes zijn niet alleen geschikt voor de metro, maar ook voor de bus en de tram.

Eten en drinken

eten en drinken in rome

Tijdens uw voordelige stedentrip naar Rome kunt u genieten van heerlijk eten. Uiteraard moet u de traditionele pasta carbonara eens geproefd hebben in de stad. Ook de typisch Romeinse trattoria is een aanrader. U kunt in Rome gewoon uit de kraan drinken in uw hotel.

Voordelig een stedentrip naar Rome boeken?

Wilt u graag voordelig een stedentrip naar Rome boeken? U kunt hier zomervakanties vergelijken. Bekijk direct ons diverse aanbod van hotels en arrangementen in de Italiaanse hoofdstad.

2.4/10 - (18 stemmen)