Stedentrip naar Berlijn: de leukste bezienswaardigheden

Berlijn is een prachtige stad. Het is de hoofdstad van Duitsland en het is vooral uniek vanwege haar geschiedenis. Een stedentrip naar Berlijn is dan ook erg populair. Zo kunt u onder andere de Duitse Muur bekijken en kunt u talloze andere historische bezienswaardigheden aanschouwen.

De leukste bezienswaardigheden tijdens een stedentrip naar Berlijn

Tijdens een stedentrip naar Berlijn kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Hieronder treft u een overzicht van de must see bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad.

De Berlijnse muur

berlijnse muur

De Berlijnse muur is natuurlijk een ontzettend bijzondere bezienswaardigheid. 28 jaar lang werd de stad verdeeld in twee helften. Na de Val van de Muur in 1989 is het bouwwerk voor het grootste gedeelte gesloopt. Echter vindt u op sommige plekken in de stad nog enkele overblijfselen. Het best bewaarde stukje vindt u bij East Side Gallery. Hier vindt u nog circa 1.316 meter aan muur. In 1990 is de muur beschilderd door maar liefst 118 verschillende kunstenaars. Het is erg indrukwekkend om te zien.

Checkpoint Charlie

checkpoint charlie

Checkpoint Charlie was eerder een belangrijk wachtershuisje. Nu is het een belangrijke bezienswaardigheid geworden. Het oorspronkelijke huisje is helaas gesloopt, maar er is wel een mooie replica gebouwd. Eerder was dit een van de doorgangen tussen Oost- en West-Berlijn.

Brandenburger Tor & Unter den Linden

brandenburger tor

De meest gefotografeerde toegangspoort in Berlijn is zonder twijfel de Brandenburger Tor. Deze toegangsport is een tweede versie, welke gebouwd is in 1788. Naast deze bezienswaardigheid kunt u hier ook een bezoekje brengen aan de praalweg Unter der Linden. Hier kunt u weer talloze leuke gebouwen bekijken, waaronder de beroemde bibliotheek Alte Bibliotheek.

Berliner Dom

berliner dom

De Berliner Dom is een bijzonder gebouw. Het is niet het mooiste gebouw van de stad, maar wel kunt u genieten van een prachtig uitzicht bovenaan de toren. U dient daarvoor wel een aantal steile trappen te bewandelen.

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

In het centrum van Berlijn kunt u een prachtig plein bewonderen. Het is ongetwijfeld een van de mooiere pleinen van West-Europa. Op het plein vindt u twee bijzondere kerken en een concertgebouw. De drie gebouwen zijn erg leuk om te bekijken. Als het mooi weer is, kunt u hier ook genieten van een heerlijk drankje op het terras.

Rijksdag

De Rijksdag is het parlementsgebouw van Duitsland. Het bouwwerk is gebouwd in negentiende eeuw en heeft een zeer bijzondere glazen koepel. Vanaf het dak heeft u bovendien een prachtig uitzicht over de stad. U kunt het pand gratis bezoeken tijdens uw stedentrip naar Berlijn, maar wel dient u zich van tevoren te registeren.

Slot Charlotteburg

Slot Charlotteburg is het grootste paleis van de Duitse hoofdstad. Het is echter niet erg gemakkelijk te bereiken. Het paleis ligt namelijk net buiten de stad en is geen metrostation in de buurt. Als u er eenmaal aankomt, wordt u echter wel beloond: het is namelijk erg mooi. U kunt het paleis bezoeken van dinsdag tot en met zondag. Maandag is het pand gesloten.

Beste reistijd voor een stedentrip naar Berlijn

Over het algemeen kunt u het beste een stedentrip naar Berlijn boeken gedurende de maanden mei, juni of september. U kunt tijdens deze maanden voordelig een hotel boeken.

Vergeet u uw reisverzekering niet?

Wilt u graag een stedentrip naar Berlijn boeken? Dat is geen onverstandige keuze. Wel is het natuurlijk fijn als u een goede reisverzekering heeft. Als u uw spullen onverhoopt kwijtraakt, kunt u aanspraak maken op uw verzekering. De Duitse hoofdstad is een drukke stad en er zijn helaas veel zakkenrollers op de loer. Start daarom direct met reisverzekeringen vergelijken. Als u een doorlopende reisverzekering afsluit, bent u het gehele jaar verzekerd tegen een scherpe prijs.

Tip: wist u dat een stedentrip naar Rome ook de moeite waard is?

3.4/10 - (10 stemmen)