Kies voor een onafhankelijk e-mailadres én niet via je provider

Voor veel zaken heeft u een e-mailadres nodig. Als u een internetabonnement afsluit, krijgt u vaak ook een e-mailadres van hen. Toch is het niet verstandig om deze te gaan gebruiken. Het is namelijk verstandiger om te kiezen voor een onafhankelijke aanbieder, zoals Gmail of Hotmail. Waarom? U leest het in dit artikel.

Waarom kiezen voor een onafhankelijk e-mailadres?

Als u internet vergelijken gaat en wilt overstappen naar een nieuwe provider, is het niet mogelijk om uw e-mailadres mee te nemen. Als u bijvoorbeeld een KPN e-mailadres hebt, kunt u deze niet meenemen naar Ziggo. Dat kan een factor zijn waarom u niet wilt verhuizen naar een nieuwe aanbieder en dat kost u in principe geld. Een onafhankelijk e-mailadres nemen is om die reden erg verstandig. Als u kiest voor de e-maildienst van Google (G-mail) of Hotmail (Outlook) dan heeft u die ‘problemen’ niet. Bij welke internetaanbieder u ook zit, u behoudt dat e-mailadres te allen tijde.

Bovendien bieden zowel Gmail als Hotmail uitgebreide opties. Zo kunt u gemakkelijk bekijken hoeveel ruimte u verbruikt heeft, kunt u berichten filteren in mappen, kunt u een agenda aanmaken en kunt u contacten opslaan. Bovendien zijn de e-mailadressen voorzien van gratis spamfilters en daarmee weet u zeker dat u geen onnodige e-mails in uw e-mailbox krijgt.

e-mailadres

In principe zijn er daarmee ook geen nadelen, maar alleen maar voordelen voor een onafhankelijk e-mailadres. Helaas is de kans dat u uw eigen naam kan gebruiken wel klein. Dat komt omdat veel mensen gebruikmaken van de gratis dienst. Als u er echter een aantal cijfers aanplakt, kunt u het e-mailadres wel gewoon claimen.

Besparen op uw internet-, tv- en telefoniekosten?

Wilt u graag besparen op uw internet-, tv- en telefoniekosten? Start dan direct met alles in 1 pakketten vergelijken en bespaar enkele tientjes per maand. Vaak kunt u ook profiteren van gratis opties, zoals interactieve tv als u overstapt.

2.3/10 - (24 stemmen)