Het nut van vergelijkingssites

U wilt graag een product of dienst vergelijken? Wat is het eerste wat u doet? U gaat naar een zoekmachine zoals Google en al snel ziet u een overzicht van allerlei verschillende vergelijkingssites. Dat maakt het vergelijken misschien wat minder eenvoudig, maar als u even wat verder kijkt dan uw neus lang is, dan zult u de juiste keuze kunnen maken door gebruik te maken van verschillende vergelijkingssites. 

Wie slim vergelijkt zal meer voordeel behalen omdat vergelijkingssites verschillende prijzen en aanbiedingen laten zien. De ene vergelijkingssite krijgt betere aanbiedingen omdat de betreffende site meer bezoekers trekt. Voor een aanbieder is het dus interessant(er) om op een druk bezochte vergelijkingssite bovenaan te staan.

Dus door niet alleen op de eerste de beste vergelijkingssite een keuze te maken, geeft u uzelf de ruimte om ook andere vergelijkingssites te raadplegen. En dat kan u zomaar een paar euro tot tientallen euro’s schelen.

Tip van de dag: Gebruik verschillende vergelijkingssites voor extra voordeel.

Loop niet te hard van stapel met overstappen

Sluit nooit zomaar iets af. Neem ruim de tijd om het product van uw keuze te gaan vergelijken. Waarom? Omdat de verschillende vergelijkingssites andere prijzen hanteren en dat vertaalt zich weer in het eindresultaat qua prijs. Het kan zo zijn dat de ene vergelijkingssite uw product wel heeft en de andere site weer niet. Daarom kunt u rustig een vergelijking maken en op een rijtje zetten welke websites uw product voorradig hebben.

Ga voor korting in geld en niet in goederen

Wanneer u bijvoorbeeld energieleveranciers onderling wilt gaan vergelijken is het het beste om u niet te laten verleiden door cadeau’s die geboden worden. De aanbiedingen op vergelijkingssites zijn vaak van tijdelijke aard. Maar dat is niet het enige. Ze zijn vaak ook een sigaar uit eigen door. De cadeau’s worden namelijk uiteindelijk door u zelf betaald. Zo zijn er welkomstkortingen die geboden worden, dit doen energieleveranciers om hoger in de vergelijking te komen en dus om zoveel mogelijk nieuwe klanten te mogen verwelkomen. De welkomstkorting of ook wel welkomstpremie genoemd kan ineens achteraf aan u worden voldaan of dit word in de maandpremie verrekend.

Check de voorwaarden van de verzekeraar

Zorgverzekeringen vergelijken is sinds een paar jaar populairder dan ooit, omdat er zoveel gerommel in de verzekeringsmarkt is qua geboden dekking. De grootste zorgverzekeraar hoeft niet de goedkoopste te zijn, en wanneer u een ”aantrekkelijk” bod krijgt let dan goed op wat zij hieronder verstaan. De voorwaarden in de verzekeringspolis verschillen ook weer per verzekeraar.

Tv, internet en bellen op internet vergelijken

Dan kunt u nog de pakketten voor tv, internet en bellen op internet vergelijken. De goedkope tarieven zijn hier ook weer afhankelijk van het feit welke snelheid u prefereert in internet, hoeveel belminuten, of het aantal tv zenders. De meeste telecomaanbieders hebben veel aanbiedingen dus u kunt gerust een vergelijking maken hierin. De extra zenderpakketten en de hoogte van uw snelheid zijn de factoren die een telecomproduct weer duurder maken. Dus vraag u zelf af of u dit ook echt nodig heeft.

Vergelijk met onafhankelijke vergelijkingssites

Sommige vergelijkingssites hebben een afspraak met bepaalde energieleveranciers, verzekeraars of providers en nemen daarom niet alle producten/aanbiedingen op in hun vergelijking. Zoek altijd een vergelijkingssite dat volledig onafhankelijk is, dat wil zeggen: ze vergelijken producten van alle aanbieders zo weet u welk product echt de goedkoopste is.

Meten is weten en u kunt fors besparen

Wanneer u slim vergelijkt en de tijd ervoor neemt kunt u voor alle bovenstaande productgroepen wel meer dan 1000 euro per jaar besparen. Veel geld wat u anders laat liggen. Onthoud altijd dat de keuze bij u ligt en dat u vrij bent om te kiezen waar u uw product wilt afsluiten, laat u niets wijsmaken want de klant is nog altijd koning. Dienstverlening van vergelijkingssites is daarom ook belangrijk, heeft u een vraag en komt u er niet uit? Dan is het belangrijk dat u bij zo’n vergelijkingssite terecht kunt met uw vragen.

Grote vergelijkingssites

 • Vergelijkingssite.com
  (Algemene vergelijkingssite voor vastelasten en meer)
 • Energievergelijking.nl
  (Vergelijkingssite voor energieprijzen en leveranciers)
 • Bol.com
  (Algemene vergelijkingssite)
 • Beslist.nl
  (Algemene vergelijkingssite)
 • Tweakers.nl
  (Vergelijkingssite voor elektronicaproducten)
 • Pricewatch.nl
  (Vergelijkingssite voor vastelasten)
 • Kieskeurig.nl
  (Vergelijkingssite voor huishoudelijke producten)
 • Skyscanner.nl
  (Vergelijkingssite voor hotels, vakantie en huren)
 • Trivago.nl
  (Vergelijkingssite voor hotels, vakantie en huren)
 • Consumentenbond.nl
  (Vergelijkingssite voor consumenten)
8.1/10 - (15 stemmen)