Goedkoop naar Frankrijk? Vergelijk!

Wilt u graag goedkoop naar Frankrijk? Dan is vergelijken een goede optie. Het westerse land is al jaren de meest populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Vooral de Côte d’Azur in het zuiden van het land wordt veel bezocht. Het diverse land heeft veel te bieden en beschikt over talloze campings die ieder jaar weer druk worden bezocht.

Met vergelijken bespaart u geld

Als u goedkoop naar Frankrijk wilt, is het raadzaam om appartementen, bungalows en hotels te vergelijken. Met behulp van onze vakantievergelijker kunt u gemakkelijk en snel zomervakanties vergelijken. Als u op moment van schrijven, in januari, boekt profiteert u van een vroegboekkorting.

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Frankrijk heeft ontzettend veel te bieden. Het West-Europese land staat in de eerste plaats natuurlijk bekend om de Eiffeltoren. Ook Disneyland Parijs, de diverse wijnstreken, het eiland Mont Saint-Michel en de verschillende kastelen in het land zijn absolute aanraders.

Parijs

Parijs is volgens velen de stad van de liefde. Het is de belangrijkste toeristische trekpleister van het land. Vooral de Eiffeltoren is een prachtige bezienswaardigheid in de Franse hoofdstad. Ook andere bezienswaardigheden, waaronder het Louvre, Musée d’Orsay, de Sacré-Cœur, de Arc de Triomphe en de Notre-Dame zijn erg in trek bij toeristen.

arc de triomphe

Disneyland

Enkele kilometers buiten de hoofdstad kunt u een bezoekje brengen aan het populaire pretpark Disneyland Parijs. Het is het drukstbezochte pretpark van Europa en het park opende haar deuren voor het eerst in 1992. In 2002 kwam er een tweede park bij. Sindsdien bestaat uit het park uit twee delen. Het park heeft vijf verschillende themagebieden: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Aan het einde van iedere avond wordt er een grote vuurwerkshow georganiseerd. Het is zeker de moeite waard om dit te bekijken. Houd wel rekening met enorme drukte, want het park sluit als de vuurwerkshow is afgelopen. Houd uw kinderen dichtbij u.

disneyland parijs

De wijnstreken in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om haar goede wijnen. Het land heeft dan ook ontzettend veel prachtige wijnstreken, waaronder Beaujolais, Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Côtes du Rhône, Elzas en de Provence. In totaal bezit het land 14 prachtige wijnstreken waar u van kunt genieten. Op deze meeste plekken kunt deze heerlijk wijnproeven en uiteraard ook wijn kopen.

wijnstreken frankrijk

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een rotsachtig eiland aan de monding van de Couesnon en behoort tot de regio Normandië. Het ligt op circa een kilometer afstand van de kust en is bij eb te voet te bereiken. Het eiland en de omliggende baai staat in zijn geheel genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op het eiland staan diverse prachtige bezienswaardigheden. Als u de kans heeft om dit eiland te bezoeken, is dat zeker een aanrader.

mont saint-michel

Kastelen in Frankrijk

Het land heeft nog ontzettend veel prachtige kastelen. De teller staat op meer dan 500 en vele hiervan verkeren nog in goede staat. De meeste kastelen liggen in het Lovre-gebied. Wilt u graag goedkoop naar Frankrijk om kastelen te bezoeken? Dan kunt u het beste een appartement, hotel of bungalow zoeken in deze regio. Langs de rivieren in het gebied staan de meeste kastelen. Kasteel Chambord, kasteel van Villandry en het Kasteel van Chinon zijn veruit de meest bekende kastelen. Enkele kastelen in het gebied kunt u zonder gids bezoeken, terwijl er bij andere kastelen een gids vereist is.

kastelen in frankrijk

Goedkoop naar Frankrijk? Let op vervoerskosten

U kunt op meerdere manieren naar Frankrijk reizen: per eigen vervoer, per bus, per trein of per vliegtuig. Het land heeft meerdere grote vliegvelden, waaronder Parijs Charles de Gaulle Airport, Parijs Orly Airport, Nice Airport en Marseille Airport. U kunt dus eventueel ook een nationale vlucht boeken, als u bijvoorbeeld van het noorden naar het zuiden wilt reizen. De trein is echter ook een goede optie. In de grotere steden kunt u gebruikmaken van het metronetwerk of het uitgebreide bussennetwerk. Het land heeft geen algemene bussenorganisatie, maar er zijn verschillende busmaatschappijen.

Als u met eigen vervoer naar Frankrijk reist, moet u er rekening mee houden dat u op bepaalde wegen tol moet betalen. Dat is voornamelijk het geval op drukke autosnelwegen.

Hotel, appartement of bungalow?

Als u goedkoop naar Frankrijk wilt reizen, kunt u ook kijken naar het type verblijfsplaats. De prijzen kunnen boven flink verschillen per regio. Over het algemeen is een hotel bijvoorbeeld duurder dan een appartement. Immers heeft u daar ook de service van het personeel, terwijl u een appartement gewoon kunt huren. Via onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk diverse hotels, appartementen en bungalows vergelijken. Zo vindt u ongetwijfeld de beste deal.

2.5/10 - (19 stemmen)