Geld besparen op uw mobiele telefoonabonnement

Betaalt u ook veel te veel voor uw mobiele telefoonabonnement? Teveel betalen is altijd zonde. Met behulp van deze praktische tips kunt u geld besparen op uw mobiele telefoonabonnement.

1) Bekijk de tarieven

Als u een nieuw contract gaat afsluiten, is het van groot belang om te kijken naar de tarieven. Als u buiten uw bundel komt, is het belangrijk om te weten hoeveel u daarvoor betaalt. Ook als u meer internetdata verbruikt, is het handig om te weten of dat geld kost. Bij sommige providers betaalt u namelijk niet extra geld, maar krijgt u slechts een minder snelle internetverbinding.

2) Kiezen tussen sim only of toestel abonnement

Het prijsverschil tussen een sim only abonnement of een abonnement met toestel is fors. Dat is gemakkelijk te verklaren: bij een sim only abonnement betaalt u alleen voor het abonnement. Bij het andere abonnement betaalt u ook nog voor het toestel. Als uw oude smartphone nog goed werkt, kunt u gewoonweg ook geld besparen op uw mobiele telefoonabonnement door te kiezen voor sim only.

3) Los toestel met abonnement

Als alternatief voor bovenstaande kunt u er ook voor kiezen om een los toestel aan te schaffen. Dat kunt u vervolgens weer combineren met een sim only abonnement. U betaalt dan eenmalig wat meer, maar profiteert wel weer van een voordelig mobiel telefoonabonnement.

4) Kies voldoende data en belminuten

Het is belangrijk om goed in te schatten hoeveel data en belminuten u ongeveer nodig hebt. Op het moment dat uw belminuten of internetdata op is, kan dat veel geld kosten. De ene maand zult u wellicht iets meer belminuten gebruiken dan de andere maand. Zorg er daarom voor dat u voldoende heeft.

5) Liever overhouden dan teveel betalen

Over het algemeen kunt u beter te veel belminuten hebben dan te weinig. Natuurlijk bellen we steeds vaker via het internet (WhatsApp, FaceTime, Facebook Messenger), maar toch is het handig om vooralsnog belminuten te hebben. U kunt dan beter iets te veel minuten hebben dan te weinig. U betaalt vaak fors als uw belminuten op zijn.

6) Bellen naar het buitenland

Bellen naar het buitenland is vaak erg prijzig. Daarom kan het raadzaam zijn om dan te bellen via het internet. Gebruik Skype of Facebook Messenger om te bellen, zodat het geen belminuten kost. Als u gebruikmaakt van Wi-Fi, kost het bovendien helemaal niets.

7) Vergelijk abonnementen

Er zijn talloze providers beschikbaar in Nederland. Diverse providers concurreren met elkaar op prijs. Daarom is het ook raadzaam om mobiele telefoonabonnementen te vergelijken. Op die manier kunt u op een eenvoudige manier geld besparen op mobiele telefoonabonnement.

8) Zeg uw contract tijdig op

Als uw contract bijna afloopt, is het belangrijk dat u het contract opzegt. U blijft anders de hoge prijs betalen, indien u heeft gekozen voor een abonnement met toestel. U kunt ervoor kiezen om uw abonnement te verlengen of over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

9) Sms’en of bellen?

Een sms staat vaak gelijk aan een belminuut. Soms kan het dan ook handig zijn om ervoor te kiezen om een sms te sturen. U wordt min of meer geforceerd om het bericht kort te houden. Telefoongesprekken duren daarentegen vaak veel langer dan het geplande minuutje.

10) Bestel uw abonnement via het internet

Als u uw telefoonabonnement op het internet bestelt, kunt u veel gemakkelijk vergelijken. Dat kan eenvoudig met behulp van onze vergelijkingstool. Dat werkt 100% onafhankelijk en biedt altijd een actueel overzicht van de voordeligste prijzen. In een fysieke winkel is dat niet zo: vergelijk daarom altijd online en bestel uw abonnement via het internet.

3.7/10 - (8 stemmen)