Een reisverzekering voor backpackers

Gaat u binnenkort backpacken en bent u op zoek naar een geschikte reisverzekering? Sluit dan een speciale reisverzekering voor backpackers af. Afhankelijke van uw reisperiode kunt u kiezen tussen een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. In dit artikel leest u daar meer over.

Een reisverzekering voor backpackers: waar moet ik op letten?

Als u voor een langere periode op reis gaat, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Met de meeste doorlopende reisverzekeringen mag u bijvoorbeeld maar slechts 45 tot 60 dagen in het buitenland verblijven. Als u maandenlang gaat backpacken, is dat natuurlijk niet genoeg. Check daarom altijd de polisvoorwaarden.

Bekijk ook of medische kosten worden gedekt. In het buitenland, voornamelijk in Azië, kunnen medische kosten veel hoger uitvallen. In de verscheidene privéklinieken lopen de kosten namelijk al snel hoog op. Vanuit de basiszorgverzekering worden alleen de kosten gedekt die ook in Nederland gelden. Is uw behandeling duurder dan de Nederlandse normen? Dan dient u dat bedrag zelf te betalen. Gelukkig kunt u zich daar met een uitgebreide reisverzekering goed tegen verzekeren.

Een reisverzekering voor backpackers is aan te raden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat is natuurlijk altijd zo: ook tijdens uw reis. De kans dat u op reis iets overkomt is vaak nog iets groter dan in Nederland. Immers doet u meer activiteiten buiten de deur. Vooral tijdens het backpacken kan er natuurlijk het een en ander gebeuren. U gaat bijvoorbeeld een watersport beoefenen of u gaat bergbeklimmen. Natuurlijk is dat risicovoller dan thuis achter de computer zitten. Daarnaast is het een reisverzekering voor backpackers ook aangeraden om de volgende redenen:

  • Een van uw familieleden wordt tijdens de reis ziek en heeft een retourvlucht nodig;
  • U raakt zelf ziek of gewond tijdens uw reis en u heeft een retourvlucht nodig;
  • U komt te overlijden. De alarmcentrale zorgt er dan voor dat uw lichaam naar Nederland wordt getransporteerd.

Daarnaast kunt u zich ook nog dekken tegen andere zaken, waaronder een bagagedekking of een aansprakelijkheidsverzekering.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Een reisverzekering voor backpackers

Medische kosten

Als u medische zorg in het buitenland nodig hebt, vergoedt de basisverzekering dat tot op een zekere hoogte. De basisverzekering vergoedt namelijk alleen het gedeelte van de kosten die in Nederland normaal zijn. De kosten voor zorg in Nederland zijn vrij hoog, maar in Azië kan het nóg hoger zijn: vooral in de privéklinieken. Als u geen reisverzekering voor backpackers hebt afgesloten, is het natuurlijk ontzettend vervelend als u thuiskomt en dan nog een flinke rekening ontvangt van de zorgverzekeraar. Daarom is het belangrijk om een goede reisverzekering voor backpackers af te sluiten. U kunt overigens ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Echter kunt u uw zorgverzekering alleen wijzigen gedurende de periode halverwege november tot en met eind december.

Bagagedekking

U kunt ook een reisverzekering voor backpackers afsluiten voor uw bagage. In de armere landen komt helaas ook vaak meer criminaliteit voor. Om die reden is een bagagedekking soms wel zo verstandig. Bepaalde zaken worden soms echter niet vergoed, zoals een mobiele telefoon, tablet, camera of laptop. Check daarvoor de polisvoorwaarden van de reisverzekering. De meest uitgebreide dekkingen vergoeden dit wel.

Overige dekkingen

Daarnaast zijn er ook nog andere dekkingen. Als u bijvoorbeeld avontuurlijke sporten wilt gaan ondernemen, heeft u in principe een dekking voor ‘bijzondere sporten’ nodig. In principe wordt deze dekking ook afgesloten tijdens een skireis. Ook een reisongevallenverzekering is een dekking die u kunt afsluiten. Daarmee krijgt u eenmalige uitkering, indien u tijdens uw reis invalide raakt. Tot slot kunt u nog kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering. Maakt u schade aan eigendommen van derden? Dan kunnen deze kosten worden vergoed door de verzekeraar.

Een reisverzekering voor backpackers vergelijken?

Wilt u graag reisverzekeringen vergelijken? Dat kan ontzettend gemakkelijk via onze handige vergelijkingssysteem. U kunt gemakkelijk aangeven wat uw wensen zijn. Zo kunt u onder andere aangeven of u alleen uzelf wilt verzekeren of ook een partner + eventuele kinderen. In de tweede stap kunt u aangeven waar u naar toe reist. Een reisverzekering voor backpackers valt bijna altijd onder de categorie ‘wereldwijd’. In het overzicht kunt u gemakkelijk aangeven welke dekkingen u wilt. Tevens kunt u optioneel nog een annuleringsverzekering afsluiten. Aan de hand van de ingevoerde gegevens staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan.

Uw volgende reis boeken?

Wilt u graag uw volgende reis boeken? Vergelijk is besparen! Via onze website kunt u namelijk:

7.4/10 - (28 stemmen)